31 Aug. -09

Hejsan, allihopa!

Nu är man äntligen hemma, efter tre dagar i Göteborg. Det har varit ganska roligt, men höjdpunkten var såklart Finnkampen, även om det var roligt att se när SuF tävlade. Det ragnade ganska mycket där nere, men det gick ändå!
Vi kom hem 5 i morse, lite halvsegt, 8.30 klev jag upp och åt frukost, sedan fick jag skjuts till skolan av mamma så vi avr där typ 9.15. jag kommer in i klassrummet och där inne sitter några entreprenörer och Tom. Så jag vänder i dörren och sätter mig utanför. Efter några sms har jag kommit fram till att jag klivit upp i onödan! Tydligen börjar vi inte förrän 12.30... Jag kom också fram till att det är Mattias fel! Jag gick på stan en stund efter att Sofia sagt att hon skulle äta lunch på skolan. Så jag gick först på H&M och provade ALLA herr-jackor, och då menar jag alla, säkert 15st! Sen gick jag vidare till The store, tror jag att det heter, där provade jag två par jeans, och då ringde Sofia, men jag tystade telefonen för att jag inte orkade svara, hehe... Men jag ringde såklart upp direkt efter, sen åt vi lunch! Just det, hittade en jätte mysig stickad tröja på MQ, tyvärr... Det betyder att den är för dyr... men det blir nog den endå, ska nog kolla runt lite mer men...
Vi påbörjade en ny kurs idag, PoF (Projekt och Företagande), den kursen ska vi ha med Tomas, sköter-man-det-på-ett-snyggt-sätt, Nilsson. Han känna väldigt muppig, men det ska nog gå. Han satt i alla fall och pratade i typ 2 timmar tror jag, ingen kan ha lyssnat!
Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig, imorn börjar vi 10, vi ska ha "möte" om spec-idrotten. Sen ska vi ha samhälle tror jag... Och efter skolan är det träning, HÖJDTRÄNING! :D
/E

23 Aug. -09

Hejsan!

Jag har tänkt nu några gånger att jag skulle skriva, men då har det bara inte blivit av... Trots att jag känt: det här vill jag skriva!

Igår var det tävling i Timrå, NU-spelen. Regnet verkligen öste ner, och det fanns inget slut på det, det regnade konstant! Men jag hade med mig regnkläder och tre par strumpor, alla gck åt!

Jag började redan kl. 10 med längd, efter några in-hopp så kändes det som att det skulle fungera, som tur var var Mattias där, så man fick lite hjälp. Det gick ganska bra, tycker jag, finns såklart saker att jobba på. Tyvärr fick jag lite ont i ena foten, men enligt mattias ska det inte vara något farligt alls, så det löser sig förhoppningsvis. Som längst hoppade jag 5.51, det är väl ingenting att skryta med, men det är drygt en halvmeter längre än jag hoppat förrut, och sist jag hoppade var som sagt för 2½ - 3år sen.

Grenen efter det var 100, en gren som jag aldrig tävlat i, senast jag sprang var 80m, och bara det avr över 4år sen! Så det avr väldigt pirrit, jag skakade lite när jag skulle ner i blocket, och trodde att han startern skulle klaga på att jag inte avr still, men när jag väl stod "på min plats" så var jag fokucerad och höll ihop. Jag fick väl en hyffsad start, var lite seg i början, men jobbade mig uppåt i fältet. Men sista 20, som Mattias sa, så tappade jag knäna lite, men kände att jag bara ville ta mig i mål. Lite spänt var det nog, men en bra debut. 12.19 blev tiden, en tdi som jag defenetivt kan slipa på!

Efter ännu mer regn var det dags för höjd, där jag inte kunde tävla i min klass utan fick vara "utom tävlan". Det betyder att man får vara med och hoppa, springa eller vad man nu ska göra, men man är inte med i själva tävlingen. Det gick bra tycker jag, jag hoppade inte så högt, men jag fick ändå bra besked! För de senaste tävlingarna, efter Huddik, så har jag velat för mycket, och bara siktat på att ta i, när det är det jag inte ska göra, typ...  För att jag ska hoppa bra, som jag gjorde i Huddik, måste jag hoppa på ett speciellt sätt, inte bara hoppa, utan springa ansatsen på ett speciellt sätt också. 

Och det gjorde jag i ett hopp, och då stämde allt! Det avr så skönt, och i en del hopp så tänkte jag inte på att det regnade, bara min hoppning! Det var skönt att jag fick till det, så nu vet jag det framöver, för nu ett tag har det gått, inte speciellt bra... Men nu när jag vet att jag måste få till den där "boosten" sista 3-4 stegen, det är då jag hoppar om bäst, annars är jag bara och tragglar runt 1.70...

/E

9.58

Det är verkligen helt sinnessjukt! Helt otroligt!

Usain Bolt, the man, för det är han verkligen! Han har gjort det igen, såklart, alla visste nog att han skulle sätta världrekord, det fanns liksom inget annat. Det har nog alla tänkt sen han sprang och slog sig för bröstet när han sprang på 9.69. Då började jag, och alla andra fundera över hur snabbt han skulle kunnat springa, om han sprungit alla 100 meter. Men aldrig, aldrig att någon skulle ha gissat på 9.58! Hela VM har han lekt med allt och alla, genom försöken, kvarten, semifinalen och såklart finalen. Han har verkligen gjort det på bästa sätt, hålla alla på halster genom att springa på det sätt han gör. Och fått alla att undra över hur snabbt kan han springa. Även om han nu sprungit 9.58, där han verkligen sprungit hela vägen, så kommar man fortsätta fundera över, hur snabbt kan han verkligen springa?

Usain Bolt, The man!

15 Aug. 09

Hallå hallå

Nu var det ett tag sen sist, men det kan ju bero på att jag har varit på semester. Så därför har det inte blivit någontign, såklart. Det har varit jättebra och varit jätteskönt, skönt att komma bort, det behövdes!

I torsdags var första träningen sen jag kom hem, jag kom hem kl.5 samma morgon, så jag var lite sliten, och så jäkla seg i kroppen! Men det kändes inte jätte dåligt, men i själva verket var det ännu sämre, hehe... Men Robban sa att det brukar vara så och att efter typ 3 träningar så är man oftast tillbaka. 

Så idag var det den andra träningen, jag kom i säng sent efter att jag fixat med bilder. Så jag var lite slagen när jag skulle på träningen. Jag hade ställt klockan på mobilen, men den ringde inte, så jag vaknade av att pappa frågade om jag skulle träna, då var klockan 9, så det vara bara att kliva upp och klä på sig på en gång, käka lite, för lite tyvärr, men det avr för att tiden blev knapp. Jag kom iaf iväg, och kom till ett tomt Balders. Jag satt där och... jag tänkte skriva funderade, men det gjorde jag inte, jag bara satt. Efter kanske 3 min kom Alex, vi satt där och han snckade på, som vanligt. han började prata om att det inte var oligt att träna om man bara var två, och att vi kanske skulle skita i att träna. Och sen sa han att vi skulle köpa pic-nic på sjukhuset och fika på gräsplan. Jag svarade bara att jag var där för att hoppa höjd, och att han fick göra som han ville, fast på ett trevligt sätt.

Sen kom Fredde, som tur var! Så jag och han hoppade höjd, medan Alex sprang med Challe och Hanna.

Hoppningen för mig gick inte speciellt bra... Det kan vara så att jag fortfarande var lite seg, för det kändes ganska bra, typ första delen av hoppen var bra, andra halvan sög! Det är så frustrerande att det inte ska stämma. Robban säger att man ska ha tålamod, så det gäller att bita ihop och komma igen med nya tag. 

Idag kom jag fram till en sak som jag tror gör att det inte går så bra ibland, detta gäller då vi tränar utan tränare. För när vi inte har någon tränare, så är det jag som blir "stand-in". Jag är ju inte tränare, men jag får allt ansvar. Det kan vara så att jag tar på mig mer än jag skulle behöva. För på höjden till exempel så försöker jag hjälpa de andra, för att vara snäll, i alla fall då jag känner att jag vet vad jag snackar om. Detta gör att inte kan fokucera lika mycket mellan mina hopp, tyvärr! Detta är någon som måste ändras på! Alla vänder sig till mig och vill ha svar, de frågar vad som står på schemat, och egentligen vill jag bara säga "Kolla själv". För att jag tycke att de kan göra det. Men självklart är det ingen stor grej, att säga vad som står, men när allt hägner på mig blir med pess på mig, jag ska göra mer än vad jag är där för typ. 

Det är jobbigast med Alex, han ska ha hjälp hela tiden, och man måste ofta berätta vad han ska göra, för att han ska göra det, annars blir det inget gjort. Idag frågade Challe om vi tränade utan tränare, då svarade Alex att det var jag som var det idag. Då kände jag att jag var där lite av fel orsak typ... Seriöst, det fungerar inte... Jag tror jag ska försöka ändra på detta lite, utan att snäsa av(?) folk på nått sätt, utan bara försöka koncentrera mig på träningen!

Hoppas Mattias eller Robban är där imorn!

/E

4 Aug. 09

Hallå!

Jag tänkte bara skriva lite kort, känner att jag måste gå och lägga mig snart!

Idag har jag inte gjort speciellt mycket, packat en massa, nu känns det att vi ska iväg! Sen var jag till Timrå biblotek och laddade ner en ljudbok på ett USB-minne. En as bra idé! Man väljer bara vilken bok eller spel eller vad de nu har, sen stoppar man in ett minne, och lägger över det, skit smidigt! Så nu ska jag lyssna på Jonas Moströms böcker när vi är i Venedig/Kroatien! Moström är en författare som skriver kriminalromaner med sundsvalls miljö, det är lite rolgt att känna igen typ norraberget, ryggis och esplanaden!

Idag var det träning, hipp hurra, vi var hela 11 stycken idag, det är många! Vanligtvis ligger det mellan 3-5. Jag hade höjd, hipp hurra, och det gick sådär, jag persade i saxning! Vad kan det ha varit... det var över 1.50 i alla fall kanske 55... Men jag ska klara med! Själva hoppningen gick sådär... som vanlgt. Allt var bara medelmåttigt, fast det kändes ändå ganska bra, men jag är långt ifrån 1.80 höjder, tyvärr. Idag var det lite saker som inte stämde, lite nya... Men det ska nog gå!

Jag frågade Robban när vi skulle städa undan varför jag hoppar så dåligt. Han svarade då att jag tänker för mycket, jag sa då att jag inte tyckte att jag gjorde det, men han menade då undermedvetet. Jag förstår mig inte på det, hur ska jag kunna få bukt på det då, om det är undermedvetet... Måste jag gå till någon hypnotisör, som jag fixa det!? Han sa också att jag måste ha tålamod, som jag var bra på att ha sa han... Skit kul, jag menar, hur mycekt tålamod ska man ha?! Men jag antar att det bara är att gilla läger och göra det bästa av situationen! 

Jag ska hoppa högt igen, om och om igen!

/E

3 Aug. 09

Heej heej heej... Som Anders Timell skulle ha sagt!

Idag har jag inte gjort speciellt mkt alls... ganska tråkigt faktiskt... Men det ska ju komma sånna dagar också, annars vet man inte när man har roligt!

jag vaknade idag och kom på at det inte var någon träning, så det var tråkigt, men jag ska sluta skriva om min tränings lycka, börjar bli lite tröttsamt... Men det äär ju så rooliigt!

Idag har jag fortsatt funderat över vad jag ska ha med mig till Kroatien, jag tror att jag har det klart för mig nu, så det är skönt, att vara nästan färdigpackad. Anledningen till att jag inte är färdig än är att jag helt enkelt inte vet var jag ska lägga sakerna... Vi ska tydligen bara ha med oss två resväskor, stora alltså, eftersom att de tog betalt á bagage. Sen så ahr vi klippt gräset och lite sånt, för att slippa komma hem till en djungel.

Jag kommer ihåg när vi var hos Jessica en sommar, eller vinter, vi satt vid hennes dator och hon visade ett streck på datorn som hade kommit upp. Det är ett lodrätt streck som gör över hela skärmen, och jag funderade över ur de hade kunnat få det. Jag kan härmed meddela att vi har hela 12 stycker sånna streck! Jag sitter mest och väntar på att datorn ska kolavippa! För snart kommer det hända asså, som jag brukar säga, den här datorn mår inte bra... Så vi måste skaffa en extern hårddisk och lägga över alla viktiga saker!

Nytt ämne...

Och än en gång blir jag besviken och förargad! Och jag förstår helt enkelt inte! Jag brukar tycka att sånna här texter är ganska onödiga och omogna... Men jag går och trycker på det hela tiden, och vill skriva av mig! Jag vet liksom inte var jag ska säga, jag blir liksom typ stum... Jag försökte youtubea hur jag känner, men hittade inget... Och visst, ja, det är lite dubbelt det jag skriver jut nu... Men jag orkar inte göra rätt och yada yada yada... Skärpning säger jag bara!

Nu ska jag gå och lägga mig, och vet ni, imor är det träning! :D

/E

2 Aug. 09

Tjappa! 

Igår var det bröllop, och det regnade, till en början, sen slutade det. Maten var god! Och bra musik!

Idag har jag inte gjort speciellt mkt... Jag vaknade och tänkte, yes, bara 7 timmar till träning, vad ska jag hitta på till dess... Vi var, som alltid in till birsta, vi köpte lite mat och alexandra köpte ett par skor på Nilson, bra pris! Sen ålkte vi hem, och då låg jag typ i soffan och såg balnd annar Alwin och gänget, rolig film! 

- Du måste vilja det Theodore!
- Jag vill, jag vill!

Nej, jag hittade inget klipp med det på youtube, jag vet inte om ni hört talas om det, Men youtube är en jäte bra sida där man kan kolla på massa klipp! Allt från musik till filmer och serier! kolla själva: www.youtube.com. 

Hur som helst så kom jag till träningen, jag var lite tidig, med vilje, så jag satt i solen och kollade på när småstjärnorna friidrottade. Sen efter en stund så började träningen, det käned sådär kan man väl säga. Jag glömde mitt benhinneskydd, så jag var lite nervös att jag skulle få ont, vilket jag fick, inte så mkt, men mer än om jag hade haft det tror jag. Det var ganska soft träning ändå, mycket, vad ska man säga... typ skolning... "the thing" idag var 2x40-60-80. Det skulle vara max, men jag tog det lite lungt, dessutom kändes jag as seg! Jag fick den där känslan när det känns som att man inte kommer frammåt när man springer, det är lite jobbigt. Just det, vi körde block också, det gick bättre mot slutet, och då kändes det till och med bra! Tidigare så har jag känt med fett tafatt i blocken! Då var det verkligen bambi på hal is, men som sagt, lite ändringar så fixade det sig. 

Nu ska jag gå och lägga mig, och ladda inför att packa, ska kolla om vi kan få till den där lunchen imorn, annars skiter det sig! Det har verkligen blivit uppskutet, big time! Får se vad vi ska göra imorn, skulle vilja köpa ett par vita shorts... tror jag, tills vi ska bort, till VENEDIG och KROATIEN. Fett najs det ska bli. Det var så längesen jag var utomlands! Vi ahr ju iofs varit i typ Riga ch Tallin, med det räknas fasen inte, speciellt inte när man åker med färja! Nu ska vi till ett land där det förmodligen är varmt hela dagarna! Åh, det ska bli så skööönt, med vila och ro!

ag tänkte på det tidigare idag, att jag har verkligen gjort det jag sa att jag skulle göra i sommar, träna! Jag tror inte att jag missat en träning. Om vi säger att vi haft 60 träningpass i sommar, då ahr jag säkert tränat 55+. Men det är inget jag ångrar, och jag ska minsan visa Aisher vad jag går för! Jag ska komma tillbaka till skolan och skrika så aTt det skvätter saliv: IN  YOUR FACE! BIAAAAAATCH!!

/E

RSS 2.0