Joooo

Tjo. Eller snarare Heeeeeeeeeeeeeej!

För idag har jag varit glad, levnadsglad liksom, jag är ju oftast glad ändå, men idag har allt liksom stämt och allt har funkat. Jag tänkte på det när jag satt i bilen tidigare, att jag var så himla glad! Då kom jag också på att det inte var någon träning, vilket var lite tråkigt. u måste jag vänta ända tills imorn... hehe, det ska nog gå, men när vi ska till Kroatien så vet jag inte hur jag ska klara mig... Jag tror att jag ska ta med mig skorna och springa i alla fall någon gång, bara för att hålla igång, för det är inte jätte bra att missa en veckas träning... Men det ska nog ordna sig!

Alexandra och Mamma skulle på Färsta poch rida, eller bara alexandra hon skulle hoppa med Rohan, det är faktiskt en stad i LOTR, och vet ni vad den standes namn betyder?! Just det, Hästarnas stad! Ganska fräsigt, som min farmor skulle ha sagt, eller snarare "va fräsigt". Så då gick jag lite i Birsta, har inte varit där på jättelänge, inte Birsta city i alla fall. Och jag har dessutom inte köpt några kläder på ett tag. Det blev ännu en skjorta, och en cardigan:) 

Nu sitter jag typ och väntar på mat, den är förhoppningsvis klar om ungefär 30min. Då kommer mammas kompis Sue hit och ska äta. Hon bor i sthlm, och har kommit upp för att v ska på bröllop imorn. Det ska nog blir roligt, eller trevligt kanske... Jaja, u ska jag hjälpa till ocg städa lite till. Det är tur att vi får främmande ibland, annars vet jag inte hur det skulle se ut här hemma... hehe... Hela familjen städar i alla fall!

/E

Oh yes!..

Haaaaaaaaaaaaallå!

klockan är just nu 22:22, et var då man skulle ta i golvet och önska sig något va?! Jag kommer ihåg när vi skulle åka tåg från stockholm till Oslo sen vidare till Porsgrund, när vi skulle tävla i vänortskampen, då Malin och viktor ställde klockan för att kunna önska sig något varje timme... Hehe, ja, jag gjorde det faktiskt en gång, inget hände...

nu är den 22:23

Idag har jag inte gjort specielt mkt, tror jag iaf... Just det! I morse vaknade jag vid 8.30, ungefär 1½ timme innan jag brukar kliva upp, av att Mamma står och ropar "Hallååå?!", flera gånger. Sen när jag kommer upp ur sägen så berättar mamma att hon vaknat av en bil som kommit, och sedan hört en man som står och ropar "Hallå?!" i vårt hus. han har alltså utan att knacka eller ringa på dörren gått in i vårt hus, och börjat ropa... Asså, vad hände då... Jag förstår iaf inte vad man tänker då... Hur som helst ville han prata om vår buss som står och förfaller typ, vet inte vad de kom fram till...

Sen idag har jag städat ur bilen ännu mer, så nu är den nästan ren. Det känns förövrigt som att vi varit i Birsta, men jag kan inte komma på att vi avrit det, det är i alla fall inte omöjligt... Nej, just de! Jag och syster var och målade hos mormor, och då var mamma in till birsta och handalde lite, och på väg hem var vi in på Maxi, så vi var faktiskt in till Birsta! Jag ahr nog tänkt åka imorn också och kolla om mina spikskor har kommit, jag kanske hittar nått telefonnummer och ringer också, får se.

Idag gick träningen as bra! Det avr verkligen roligt idag! Det var jag, Mickis, Alex och Philip. Philip körde häck och Mickis och Alex sprang, och jag hoppade lite längd, typ, i alla fall hoppstyrka. Och det gick ganska bra, kan man väl säga. Sen körde vi 3x5-steg, det gick bajs, jag failade två hopp, men fick ett extra, och hoppade typ 13.50, ungefär 50cm kortare än sist... Faaaaiiiil, Som Daniel i min förra klass skulle ha sagt. Sen skule jag springa 3x120, och det gick skit bra. Det var lätt och ja... det gick bra. Det var jobbigt och jag flåsade som en Åsna, som Majsan i min klass skulle ha sagt, eller typ... pigsvin?! Under själva loppen kände jag inte av någon typ av skada, varken knä, hälsena, fot, benhinna eller rygg! Vilken var fantastiskt! Jag fick cred av Mattias också, vilket var roligt och han sa at jag sprungit de tre snabbaste loppen i mitt liv! Känns skönt!

Han frågade också vad jag skulle tävla i för grenar på NU-spelen. han frågade om jag tänkt på nå mer än höjd, och det hade jag ju inte. Sen snackade vi lite om grenar och så, men jag fick fram att det skulle vara roligt att prova på något mer än höjd, för höjd är det ända jag kört på riktigt. Jag mste säga det mer på skarpen tror jag, så att han förstår att jag vill göra något mer!

/E 

Ja, precis!

Hej hopp, gummisnopp, som Annso i min förra klass skulle ha sagt!

Idag, ja idag... Vad ska jag säga, jag fick lite saker gjorda, trot eller ej! Och tänka sig, dagen gick lite snabbare då!

Vi var in till birsta på förmiddan, asså, seriöst, vi är där as ofta, det är lätt 3ggr/veckan... Lite små sjukt beteende... Husr som helst var vi in på Siba och köpte en väckarklocka till monstret. Sen var vi in på Höök´s, som vi, känns det som i alla fall, är på varje gång vi är i Birsta. Sen var vi också in på Stadium för jag tänkte kolla om mina spikskor hade kommit, men de hade de inte... Och killen som stod i kassan snackade lte medan vi gick mot lagret, och sa då att, lite snoffsigt att: "De brukar ju ringa när de fått saker". Och menade typ att jag var otålig och borde vänta tills de hör av sig, sen frågade han om de skulle ha kommit nu?! Va... Ja, annars skulle jag inte vara där... Dessutom har de inte rigt de två senatse gångerna, fast det sa jag aldrig...

Kom hem och fixade med lite saker, bland annat så skrubbade jag bokstavligen bagagen på bilen. Och det blev bra sen tycker jag, sen tvättade jag och damsög den också, duktig Daniel som Johanna Berglund skulle ha sagt! 

Sen var det träning, och jag hade lite ont i min stortå efter att en nagel gått av... Så den var lite öm, så jag tod det ganska lungt, det var lite svårt, men det gick iaf. Sen skulle vi ha frekvens löpning, över hopprep. Alex var snabbast i början, men tipsade Mattias mig om vad han gjorde. Tydligen sprang han flackare än mig, vilket gjorde att han fick ner sina fötter i backan snabbare än mig, mindre tid i luften, alltså mer frekvent. Sist sa han "Fuck the teknik", så jag upprepade det han sa bara för skojs skulle och körde järnet! Tidigare hade jag sprungit på 3.70-3.60. Och när jag gick i mål sa roffe att jag fick 3.30. Det var fett najs att slå alex!

Nu ska jag sova, sen, eller imorn rättare sagt, så får jag se vad jag ska göra... Måste börja tänka på vad jag ska ha med mig när vi åker bort, för på Onsdag bär det av ned mot stockholm, och sedan vidare till Kroatien och Venedig! Arrrribaaaa! Som Speede Gonzales skulle ha sagt, i spanien då!

/E

Tjoho lala...

Heeeej!

Jag vet egentlgen inte varför jag skriver just nu, jag borde sova, i alla fall göra mig iordning, speciellt då det tar en stund innan jag hamnat i sängen...

Idag ahr jag inte gjort speciellt mkt, jag ahr typ väntat på att träningen ska börja, och tillslut gjorde den ju det! Jag åkte dit och det som slog mig var att det avr sjukt mycket myror, och då menar jag sjukt mycket, speciellt i luften! Ni vet sånna här flyg myror, eller vad det nu är för nått. De var över hela Balders! Sen hittade vi stället där alla var... ?!...  Vi såg i alla fall en trappa där alla myror kröp, och där kröp även "flygarna". De kröp alltså upp längs väggen, och sedan hoppade de ut i lyften och flög iväg...

Träningen gick ganska bra, kände lite av i benhinnan, men idag körde jag utan tigerbalsam, kände att jag skulle prova utan, och det gick bra, så jag kör nog på utan nu tror jag. Tyvärr var inte Robban där idag, heller... Hoppningen gick vl ganska bra ändå, fick till ansatsen ganska bra iaf. Men sen skulle jag knyta skorna och då fick jag ont i ena vaden. Det kändes skit konstigt, men tillslyt släppte det. Men nu måste jag komma igång och hoppa, så jag blir säkrare på höjder över 1.70! Förmodligen kommer jag träna höjd på lördag igen, men Robban där. 

Men jag känner trots allt att det funkar på nått sätt, jag vill hoppa hela tiden! Jag skulle vilja hoppa nu! Och jag måste vänta ända till lördag... Imorn hoppas jag på att få hoppa lite längd kanske... eller på tordag kanske :) 

Idag... bla bla bla... Mattias sa att jag skulle ara med på mittnorden, och springa?! Först trodde jag att det var ett skämt, men han menade tydligen allvar. Och ja, klart jag skulle vilja prova på det igen, men jag har liksom inte sprungit på som sagt typ 3 år, mer 4! Jag har liksom inte tävlat på 100m ens... Nu ska vi se till att få hem spikskorna, som förhoppningsvis passar, och sen blir det till att träna starten, i block!!

/E

Mhm.....

Hej hej hej hej........ ...

Asså, jag vet inte var jag ska börja, det finns egentligen inte så mkt, men ändå?! Det är lite förvirande känner jag... Jag är förvirrad.

Idag var det tävling, det gick dåligt. Det är skönt att kunna rycka lite på axlarna åt det, inte hetsa upp sig så mkt över det, jag hoppade verkligen inte bra idag, ett nytt årssämsta! Jag förstår liksom inte var som inte stämmer, jag tänker liksom vad jag ska/måste göra, men sen blir det inte så. Jag vill inte bli nått "one hit wounder". Jag menar, jag har ju hoppat 1.82, det betyder ju att jag kan hoppa så högt! Men hjärnan har lite svårt att fatta det, den är fortfarande inställd på 1.70...

Och när jag sitter här, tänker jag liksom: Var det här allt?! Jag vet liksom inte vad jag ska göra... Det går inte att undvika att man känner sig misslyckad, det är väl klart som faan att jag känner mig det, just nu! Men jag vill ju hoppa högt igen, därför gå det inte att gräma sig över sånna här saker. Men är ju långt ifrån nöjd, så jag ska glömma det, men komma ihåg det som är viktigt. Saker som jag vet att jag gjorde fel/borde inte gjort överhuvudtaget!

Och jag tänker och tänker... Och det jag känner är att, jag är nog ganska tråkig... detta har typ ingenting med saken att göra, men det känns bara så... För liksom, vem är jag?! Här följer... nått, så som jag skulle beskriva mig själv.

Är jag den där killen som är ganska blyg inför nya människor, men när jag känner personer väl, då, ja då är jag inte så blyg... Och vad gör jag på dagarna, jo jag tränar friidrott, för det är mitt liv, bokstavligen, om det är skola, som det är 5/7 dagar, ja då försöker jag hänga med där, om jag har tur går det bra för mig om jag ät fokuserad, men om jag tappar det går det heller inte så bra i skolan. Jag gillar att köpa kläder, och sedan använda dem, och när jag är nöjd med det jag har på mig, då blir jag glad också. Jag lägger väl ner ganska mkt pengar på just de, men inte på dyra kläder. Det skulle jag inte kunna, köper jag något som är lite dyrare så får jag dåligt samvete. Det har jag fortfarande för en typ av jacka som jag köpte för 700. Jag hörde någon säga att "Kläder är ett sätt att berätta om sig själv, utan at behöva säga någonting". Så med kläder på är jag säkrare, som de flesta antagligen är. Dessutom är jag typ rädd för vad folk ska tänka om mig om jag skulle gå runt med dyra kläder, och tvärt om. Jag bryr mig inte om vad folk tycker, ändå lägger jag energi på att undra över vad de tycker... För jag är ganska säker i mig själv, men ändå, jag tror ofta att jag är i centrum, typ, att om någon snackar bakom min rygg tror jag att de snackar om mig, och om någon skrattar tro jag att de skrattar åt mig... Ofta går jag runt och tänker vad folk tror om mig, och jag tror att de tänker om mig. Även fast de självklart inte gör det! Detta gör att jag är sjukt rädd för att göra fel, jag lovar, det finns ingen annan som är mer rädd för at göra fel än jag! Detta går absulut inte ihop med att jag är ganska konflikträdd, något som jag tror att jag börjar komma över. Och detta är väl anledningen till att jag är blyg.   

Varför går jag och väntar på att någonting ska hända?! Det är precis vad jag gör... Man måste ta tag i saker, det fattar väl vem som helst, om man inte gör något får man ingenting gjort. Och så som jag säger ibland "Inte nu, inte aldrig", så jag talar ju lite emot mig själv. 

Nä, seriöst, det måste ske en förändring, men samtidigt är jag ju stundvis nöjd med mig själv och så... Jaja, "allting ordnar sig!" hoppar jag 2m ska jag tatuera in det. Men lyckas jag med att ta mig tillbaka och hoppa med de stora grabbarna, så gör jag det kanske ändå!

/E 

Tres

Varför har vi inte sånt här i Sverige, om jag bodde i japan skulle jag inte göra något annat än att kolla på massa gameshows!


/E

Ännu ett

Det tog en stund innan jag hittade den jag sökte, men här är den! Denna har jag skrattat åt många gånger!


/E

Ett klipp


Haha, jag älskar det här, är det inte skönt när personer skrattar?! Titta och njut!

/E

Hehe, jo

Hej, hejhejhej!

Jag vet inte riktig vad jag ska skriva, det har inte hänt något speciellt idag... Jag var och målade tidigare idag, inte speciellt roligt men det är sånt som måste göras... Sen kom jag hem en stund innan jag skulle på träningen. Det var så jäkla skönt att sätta sig i bilen och känna att man skulle träna! Jag hade då inte tränat sen i torsdags och då saknar jag det! Jag hoppade höjd idag, och det var jätteroligt, nästan roligare än vanligt!

Det som var skönt idag var att vi inte skulle göra en massa annat, utan vi hade höjd typ hela träningen! Och det var jätte skönt och roligt! Dessutom gick det mycket bättre än det gjorde i lördags, jag fattar inte att det kan vara sån stor skilnad, jag märkte redan i första hoppet att "Idag funkar det". 

Och som vanligt tänkte jag ta upp en krämpa som jag kände idag, undra om jag kanske ska börja med det?! "Dagens krämpa" Vore det nått?! Jaja... Vi var och införskaffade en typ av benvärmare, eller en stödstrumpa. Det ska iaf hjälpa mot ömmande benhinnor, och jag tror att det hjälpte! Men då kände jag lite i andra så jag ska be en bön idag för att den ska ge med sig, också!

Nu ska jag gå och titta på "Skenet bedrar", en as rolig serie som går på TV4+ typ 22.40, så jag får hoppa i lite mitt i men det får gå.

Får se vad jag hittar på imorn... Kanske ska målas lite till, och sen ska jag träna, ännu mer!! :D

/E

Jaaaaojaaaa

Haaallåh! *Som ena tjejen i telias reklam*

Jag har missat några dagar nu, men man kan väl säga att jag helt enkelt inte orkat/kunnat/tänkt på det. Men nu ska vi inte gråta över spillt vatten tänkte jag skriva för att jag skulle försöka vara lite roligt, eftersom att man brukar säga "gröta över spilld mjölk", och då försöka vara lite rolig... Men jag kände att det inte blev så roligt, tänk att det blir så ofta för mig... Att jag försöker vara rolig hela tiden, och ofta kommer jag på at det inte gick så bra. Men att vara rolig är lite min grej(?) Iofs så är ju inte det upp till mig att bedöma om jag är det eller inte, man jag försöker och gör mitt bästa, det är det som räknas, som min mamma skulle sagt! Men jag antar att när man försöker ofta så bir det såklart fel ibland... Nu känner jag att jag skulle kunna skriva om just det här hur länge som heslt och sätter därför punkt här.

I helgen tävlade jag, det gick inte speciellt bra... det gick verkligen skit redan från början, i första hoppet... Ingenting kändes som helgen innan då jag helt enkelt hoppade som en gud! Allt gick as bra, löpningen, både anlöpingen och "acc-löpningen", avstampet och hoppet, allt heltenkelt. Och i lördags funkade det inte, jag fick verkligen kämpa! Det är ju liksom tänkt att man ska snabba på lite och accelerera de fyra sista stegen, vilket jag gjorde i Huddik, men nu i Bollnäs... ack ack ack... jag bara trippade och gjorde allt annat än det jag skulle. och jag blev bara upprörd och irriterad över att jag bara inte kunde göra som jag ville. Kroppen gjorde inte som hjärnan ville... Men jag ska lämna det bakom mig och bara... ja, jag ska tänka på hur jag INTE ska göra, och jag längtar efter att få hoppa igen och göra det bättre!

Imose när jag vaknade kände jag mig som en 90åring... Det var inte speciellt roligt, i alla fall inte när man är 18... Mitt ena ben ville inte, och har inte under dagen heller, fungera. Jag hade bara as ont i höger benet... Det jorde on på nått konstigt sätt och jag kunde inte fatta vad som gjorde ont, det bara värkte liksom... Det har släppt lite nu och jag hoppas att jag slipper det på ett tag...

/E

Meeeeeeeeeeeen...

Tja!

Idag har jag som vanligt inte gjort speciellt mkt... Vi var in till Birsta en sväng och skulle kolla på kameror, och då var vi in på Siba, där fastande jag och Alexandra för sånna där mini-pc. Ganska fräcka, det skulle inte vara fel att ha en så! Alexandra funderar starkt på att köpa en sån, men vi får väl se hur det blir med det, den hon tänkt köpa kostade typ 4½... och hon sa att hon skulle börja spara nu, vet inte om jag tror att hon klarar det, men jag hoppas så att jag kan låna den!

Idag på träningen regnade det, fett tråkigt! Jag, inte hatar för då skulle jag inte gå dit, men det är väldigt tråkigt att träna när det regnar, för när det regnar måste man ha regnjacka, och springa i regnajacka är inte super kul, det är ganska ja... Det går inte så bra.

Jag har haft ont i benhinnorna i några dagar nu, och jag skulle nog ljuga om jag sa att jag blivit mkt bättre... Idag skulle vi springa och hoppa lite, jag kände av när vi körde galopphopp, och stuntade i att köra det, kände att det var ganska onödigt. Jag satt på sidan lite och försökte stretcha(?) benhinnorna, vet inte om det gick... Sen skulle vi springa 8x150, det lät gaska jobbigt, det var det säkert också men jag kunde inte köra det... Jag sprang ett lopp och i varje steg när jag satte ner högerfoten gjorde det ont och jag kände hur jag tänkte för mig själv aj..aj...aj...aj. Så jag bestämde mig för att inte springa överhuvudtaget.

Jag satt mig på sidan, det gjorde även Lowisa, då sa Robban att vi skulle gå och köra Olympisk rörlighet, vi fick nycklarna och gick till andra sidan och upp i tornet eller vad man ska säga. Och där stod vi och körde denna rörlighetsövning i tystnad, fett tråkigt!

Måtte benhinnorna ge med sig till på lördag, iaf lite, jag lär nog få härda lite. Jag har nu varit hemma sedan 8, så jag har typ missat två växelbads pass, eller vad man nu ska säga. Nu ska jag köra två innan jag går och lägger mig, på båda benen, som förebyggande för det andra, sen ska jag växelbada VARJE TIMME imorn, ingenting ska komma ivägen för mig nu! 

INGET SA JAG!

/E

Allallallallalong

Halli hallå, som Siv&Viv skulle ha sagt, det brukade/brukar gå på lördag mornar, då innan jag ska på träningen och innan nyheterna typ, så det har väl blivit det någon gång när jag inte orkat byta kanal. Såhär låter, eller texten iaf, introt eller vad man ska säga, gingeln kanske...

"Siv och Viv, är bud tjejer på Bulans skivbolag (...) Siv och Viv... Fixar det mesta... Vi är dom bästa... Vi är... Siv och Viv!"

Jag kom inte riktigt ihåg hela, men det går nog att youtube:a!

Idag har jag kört ännu mer växelbadning... Inte så nice... Det är verkligen en pina, och jag sitter och kollar på klockan och räknar ner sekunderna tills jag får vrida på varm vatten. Och sen sitter man och håller ut på det sista innan man måste vrida på kallt igen...

Idag var träningen inte speciellt kul... När vi kom dit sa Robban att vi skulle flytta mattorna i kulverten. Vi fick ett mail om att de som skulle göra det inte kunde eller hade slutat, så eftersom ingen frivillig tog på sig det så fick vi göra det på träningstid, lite drygt och inte så uppskattat precis. Men efter som jag är stor och duktig (?) så bet jag ihop och gjorde det som skulle göras. Det tog mer än en timme tror jag så det blev inte så mkt träning...

Men vi sprang lite iaf, det kändes inte jättebra att köra stegringar ouppvärmd, och inte när jag var asstel i baksidorna. Så jag tog det ganska lugnt, och benhinnan kändes ganska bra, förrutom när vi skulle springa 4x120 med flyt och tryck, då kändes det mest när jag stannade av. Men när en sak känns lite bätte så ska ju såklart någonting annat kännas... jag fattar inte att man ska gå och ha lite små ont och vara öm exakt hela tiden?! What's the problem!?

Så nu när jag är hemma ska jag växelbada kanske 2-3ggr innan jag går och lägger mig och hoppas på att det inte blir regn imorn! Det ser för övrigt ut som att det ska bli bra väder på lördag, hoppas det blir så i Bollnäs när jag ska tävla!

/E


Eehum...

*Host host* Nu ska här dammas av, hade jag tänkt iaf... Vi får väl se hur det blir med det, men jag kände på vägen hem från träningen idag att jag velat skriva bakom ratten, men nu går ju inte det, tyvärr...

Jag har tänkt lite idag vad jag vill med det här... det har jag inte vetat innan typ, vilket gjort att jag inte orkat försöka skriva. Jag har typ tänkt skriva om det som jag ville skriva om när jag började med denna blogg, jag vet inte hur mycket det blev av den saken, men... Jag tycker att tanken var bra och jag förklarade bra vad jag hade tänkt, sen dess har jag flutit ut till bl.a. Juice...

Men nu! Nu känner jag verkligen att det är på tapeten igen! Och jag känner att Jag har lust att dela med mig av det som jag kommer... uppleva?! 

Helt plötsligt känner jag mig jätte peppad, och skulle med lätthet skriva typ 5 inlägg bara nu... Men men... Vi håller tummarna för att jag inte tappar allt. 

Därför ska jag bara skriva som om allt var som vanligt och inte känna någon press alls... Bara skriva det jag tänkt, upplevt och känner.

 Idag på träningen skulle vi egentligen kört höjd, jag blev lite överraskad när de sa att jag och Fredde skulle göra det, jag har som rutin att alltis ta med mig höjd skorna utifall, och idag var utifall. Men vi skulle inte hoppa höjd, utan bara köra ja... Höjd träning, inte jätte roligt men som en vanlig träning typ.

Någor som inte var så roligt var att jag kände av min ena ben hinna, den ömamde en del... Någon som inte är så skönt och något som amn helst vill slippa. Men jag härdade tränigen ut och det gick bra, en ömmande benhinna är inte speciellt farlig, bara något man helst slipper. 

Någon som man tydligen ska göra är att växelbada, man växlar mellan varmt och kallt, jag fick som "uppgift" att växelbada 13min varje eller varannan timme. Det lättaste sättet är att sitta i duschen och bara spola med munstycket. Vattnet ska inte bara vara varmt och kallt, utan det ska vara hett och iskallt... sedan skulle man tydligen köra 2-1-2-1-2-1-2-1 eller något liknande tills 13 min gått. Alltså 2min varmt och 1 min kallt, först körde jag tvärtom, något som närstan var olidligt... Det är inte det varma vattnet som är jobbigtt utan det kalla, det verkligen värker i benet... Men när man får vrida till varmt... AH... Vilken befrielse och upplevelse! SÅ jäkla skönt!

Nu ska jag tilla på Skenet bedrar, tv4+ 22.55 börjar det tror jag, så jag måste ta igen 8 min på nått sät...

/E 
 

RSS 2.0